Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 26 και 28 Οκτωβρίου 2014
Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM
Τέσσερις εικόνες ψηφιδωτού NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 26 Οκτωβρίου.
Αυτό τεσσάρων-εικόνων ψηφιδωτό από τη NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 26 Οκτωβρίου από απόσταση 9,8 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67Ρ / CG - περίπου 7,8 χλμ από την επιφάνεια. 
Η αντίστοιχη κλίμακα της εικόνας είναι περίπου 66 εκ./ εικονοστοιχείο, έτσι ώστε κάθε ανάλυση 1024 x 1024 εικονοστοιχείου καρέ, είναι περίπου 676 μέτρα σε μήκος.

Αλλαγές στην προοπτική και τις σκιές λόγω της εναλλαγής και της μετακίνησης του κομήτη και του διαστημικού σκάφους σε σχέση τo έnα με το άλλo, φαίνεται να περιορίζεται σε αυτό το συγκεκριμένο σύνολο τεσσάρων εικόνων, η οποία είναι ο λόγος που έχουμε αποφασίσει να παρουσιάσουμε ένα μωσαϊκό αυτή τη φορά. 
Το μωσαϊκό καλύπτει περίπου 1200 x 1350 μέτρα.

Αυτή η σκηνή εστιάζει στο ίδιο τμήμα του κομήτη όπως φαίνεται στο σύνολο της εικόνας 18 Οκτωβρίου, αλλά θα παρατηρήσετε μερικά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά, καθώς και ορισμένες προηγούμενες περιοχές που είναι σε νέο φως. 
(Βλέπε "Παρατήρηση του κομήτη" στις 8 Οκτωβρίου και την εικόνα από το OSIRIS της 6ης Αυγούστου για επιπλέον πλαίσιο.)

Τέλος, πάνω στη δεξιά πλευρά του ψηφιδωτού, η περιοχή που ήταν σκιασμένη στις 18 Οκτωβρίου, μπορεί τώρα να φανεί με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες. 
Και μην ξεχάσετε τον ογκόλιθο του "Χέοπα" και τους "φίλους" πάνω από το κέντρο του ψηφιδωτού επίσης!


Παρατήρηση του κομήτη - 28 Οκτωβρίου 2014


Αυτό τεσσάρων-εικόνων μοντάζ NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 28 Οκτωβρίου - λίγο πριν από τη μετάβαση στην τροχιά παράδοσης πριν την προσεδάφιση - από απόσταση 9,7 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67Ρ / CG, ή περίπου 7,7 χλμ. από την επιφάνεια.


Η αντίστοιχη κλίμακα της εικόνας είναι περίπου 65 εκατοστά / εικονοστοιχείο (πιξελ), έτσι ώστε κάθε ανάλυση 1024 x 1024 εικονοστοιχείου καρέ, είναι περίπου 665 μέτρα κατά μήκος. 
Το μοντάζ είναι ελαφρώς πειραγμένο και το κεντρικό βινιετάρισμα (μείωση φωτεινότητας και κορεσμού) μειώνεται. 
Τα τέσσερα αρχικά πλαίσια παρέχονται στο τέλος της ανάρτησης.


Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM
Τεσσάρων-εικόνων μοντάζ NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 28 Οκτωβρίου.
Το μοντάζ, όμορφα "ενώνει τις τελείες" με την περιοχή που παρουσιάζεται στο μοντάζ 8 Οκτωβρίου.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιόμορφη φύση της χαμηλής πυκνότητας, χαμηλής βαρύτητας ενός κομήτη, ίσως είναι επικίνδυνο να γίνουν άμεσες αναλογίες με χαρακτηριστικά και διεργασίες παρόμοιες με της Γης. 
Αλλά μέχρι να έχουμε την ανάλυση της επιστημονικής ομάδας για το τι πιστεύει πραγματικά ότι συμβαίνει σε αυτόν τον κομήτη, οι αναλογίες θα μπορούσαν, ωστόσο, να παρέχουν ένα χρήσιμο τρόπο προσπάθειας στο να αποκρυπτογραφήσουμε αυτό που βλέπουμε.

Ένα άλλο παράδειγμα που μπορεί να δει κάποιος στην κάτω δεξιά γωνία της κάτω δεξιά εικόνας, είναι όπου το υλικό φαίνεται να ολισθαίνει πάνω στην άκρη ενός γκρεμού.

Στη Γη, οι χιονοστιβάδες τυπικά ενεργοποιούνται από ένα αυξημένο φορτίο, με αποτέλεσμα την μηχανική αποτυχία μιας πλάκας υλικού υπό τη βαρύτητα, ή λόγω του λιωσίματος του χιονιού, ως αποτέλεσμα της αυξημένης ηλιακής ακτινοβολίας. 
Σε ένα κομήτη, ενδεχομένως η τελευταία διαδικασία είναι πιο πιθανό να συμβεί, με την εξάχνωση-βασισμένη στη διάβρωση που ενεργεί για να αποδυναμώσει την επιφάνεια του υλικού, με συνέπεια την κατάρρευση.
Σχετικά: Κομήτες


To-New-Sas

Πηγή / Περισσότεραblogs.esa.int , blogs.esa.int (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ