Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Με την αποστολή «Νέοι Ορίζοντες» έτοιμη να επανέλθει, οι επιστήμονες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον ΠλούτωναΤα μέλη της ομάδας της αποστολής "Νέοι Ορίζοντες" στο DPS
Rick Fienberg / AAS
Ο Alan Stern, κρατώντας ένα αυτοκόλλητο που γράφει «Το όχημα μου είναι στο δρόμο του προς τον Πλούτωνα», πλαισιώνεται από τα μέλη της ομάδας "Νέοι Ορίζοντες" κατά τη διάρκεια ενός τμήματος πλανητικών επιστημών σε συνάντηση στο Τουσον, Αριζόνα.Κάπου βαθιά μέσα στα προάστια του ηλιακού μας συστήματος, το διαστημικό σκάφος "Νέοι Ορίζοντες" κοιμάται. 
Ήταν σε αυτήν την κατάσταση από τα τέλη Αυγούστου, όταν ταξίδευε πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα, "χασμουρήθηκε", και άρχισε τη χειμερία νάρκη του πέντε μέρες αργότερα. 
Ήταν η 18η και τελευταία φορά που το διαστημικό σκάφος πήγε για ύπνο, όλα μέρος μιας ρουτίνας δημιουργημένα για να διατηρήσει το φορτίο για τα δορυφορικά πιάτα του "Δικτύου Βαθέος Διαστήματος / Deep Space Network" της NASA.

Στις 6 Δεκεμβρίου, η αποστολή "Νέοι Ορίζοντες" θα επανέλθει. 
Μέσα στο κέντρο ελέγχου του διαστημικού σκάφους που το διαχειρίζεται το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Johns Hopkins, στο Μέριλαντ, μια "αναταραχή" δραστηριότητας θα ξεκινήσει καθώς οι επιστήμονες προετοιμάζουν τον ανιχνευτή για την πολύμηνη συνάντησή του με τον Πλούτωνα, ο παγωμένος (πλανήτης-ή-όχι) κόσμος σε τροχιά κατά μέσο όρο 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον ήλιο μας. 
Η πλησιέστερη προσέγγιση της αποστολής "Νέοι Ορίζοντες" με τον Πλούτωνα, θα συμβεί στις 14 Ιουλίου 2015. 
Η πτήση θα παρουσιάσει λεπτομέρειες τόσο μικρές όσο οι λίμνες στο Σέντραλ Παρκ του Μανχάταν.
NASA / JHUAPL / SwRI
Η κινούμενη εικόνα του Πλούτωνα και του μεγαλύτερου φεγγαριού του, Χάροντα, λήφθηκε από το διαστημικό σκάφος Νέοι Ορίζοντες καθώς ταξίδευε προς τον Πλούτωνα, τον Ιούλιο του 2014. Καλύπτοντας σχεδόν μία πλήρη περιστροφή του Χάροντα γύρω από τον Πλούτωνα, οι 12 εικόνες που συνθέτουν την ταινία λήφθηκαν 19 - 24 Ιούλ. με το "Απεικόνιση Αναγνώρισης Μεγάλης Εμβέλειας" "Long Range Reconnaissance Imager" (Lorri), σε αποστάσεις που κυμαίνονται από περίπου 429 εκατομμύρια - 422 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

NASA / JHUAPL / SwRI
Η αποστολή "Νέοι Ορίζοντες" κατασκοπεύει τον Πλούτωνα και τον Χάροντα, Ιούλιος 2014 (μεγεθυμένη εικόνα)
Εδώ είναι μια προσομοίωση που δείχνει τη συμπεριφορά των δύο κόσμων γύρω από κέντρο βάρους τους:


APL / New Horizons GeoViz
Η αποστολή "Νέοι Ορίζοντες" κατασκοπεύει τον Πλούτωνα και τον Χάροντα, Ιούλιος 2014 (προσομοιωμένη προβολή)
Τα αρχικά δεδομένα της εικόνας χρονολογούνται στις ή περίπου 24 Ιουλίου 2014
Η αποστολή "Νέοι Ορίζοντες" στον Πλούτωνα, Ιούλιος 2015
Dan Durda, SwRI
Καλλιτεχνική απεικόνιση της αποστολής "Νέοι Ορίζοντες" που θα φτάσει στον Πλούτωνα.

To-New-Sas

Πηγή / ΠερισσότεραTHE PLANETARY SOCIETY

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ