Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

«Σπινθηροβόλος» πορτοκαλί Ήλιος
6 Μαΐου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & Copyright: Alan Friedman (Averted Imagination)
Ο Ήλιος μας έχει γίνει ένα αρκετά πολυάσχολο μέρος.
Λήφθηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ο Ήλιος φωτογραφήθηκε σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ταραχωδών ενεργών περιοχών, των ηλιακών κηλίδων AR 2036 κοντά στην κορυφή της εικόνας και AR 2036 κοντά στο κέντρο.
Μόνο πριν από τέσσερα χρόνια ο ήλιος βγήκε από ένα ασυνήθιστα ήσυχο Ηλιακό Ελάχιστο που είχε διαρκέσει για χρόνια.
Η παραπάνω εικόνα καταγράφηκε σε ενιαίο χρώμα φωτός που ονομάζεται Υδρογόνο Άλφα, ανεστραμμένο, και σε ψευδές χρώμα. 
Τα ακιδωτά σημεία καλύπτουν μεγάλο μέρος του προσώπου του Ήλιου σαν χαλί.
Ο σταδιακός φωτισμός προς τα άκρα του Ήλιου προκαλείται από την αυξημένη απορρόφηση του σχετικά δροσερού ηλιακού αερίου και καλείται συσκότιση των άκρων.
Ακριβώς πάνω από τα άκρα του Ήλιου, πολλές νηματώδεις προεξοχές προεξέχουν, ενώ οι προεξοχές στο πρόσωπο του Ήλιου φαίνονται ως φωτεινές ραβδώσεις.
Ενδεχομένως οι οπτικές, πιο ενδιαφέρουσες από όλες τις μαγνητικά μπερδεμένες ενεργές περιοχές που περιέχουν σχετικά δροσερές ηλιακές κηλίδες, φαίνονται ως λευκά στίγματα.
Αυτή τη στιγμή στο Ηλιακό Μέγιστο - η πιο ενεργή φάση του 11-ετούς μαγνητικού κύκλου του, στο συνεστραμμένο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, είναι η δημιουργία πολλών ηλιακών "σπινθήρων", τα οποία περιλαμβάνουν τις εκρηκτικές ηλιακές εξάρσεις, εκτινάξεις στεμματικού υλικού, και οι εκλάμψεις που εκπέμπουν τα σύννεφα σωματιδίων που μπορεί να επηρεάσουν τη Γη και σαν αιτία να δημιουργηθεί το Σέλας.
Μια έκλαμψη πριν από δύο χρόνια απελευθέρωσε έναν τέτοιο χείμαρρο φορτισμένων σωματιδίων στο ηλιακό σύστημα που θα μπορούσε να διαταράξει τους δορυφόρους και τα ηλεκτρικά δίκτυα και σε κίνδυνο να "χτυπούσε" τον πλανήτη Γη.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ